Genel

2022-2023 ADLİ YILI TÖRENLE BAŞLADI

Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy: “Osmaniye ilimizin kıymetli yargı mensuplarına bugün olduğu gibi yarın da cennet vatanımıza fedakârca hizmet etmenin ve toplumun yüksek adalet beklentilerine cevap vermenin haklı gururunu yaşayacağımız bir adli yıl diliyorum.”dedi. Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş:’ “Hakim, Cumhuriyet Savcısı ve Avukat meslektaşlarımın, yargının iş yükü ağır olarak kabul edilse dahi, adalet Devletin temelidir felsefesinden hareketle, hukuk devletinin gereklerini yerine getirmek ve adaletin doğru ve hızlı bir şekilde tecellisi için adalete doğrudan erişim için bütün çabayı gayreti, özveriyi gösterecekleri inancındayım. Adaletle ilgili olarak tüm vatandaşlarımıza kapımızın açık olduğunun bilinmesini isterim” dedi. Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, “Bizler, hep birlikte hakim, savcı, avukat, adliye çalışanı, kolluk kuvvetleri ve tüm kamu kurumları adalet hizmetini beraber gerçekleştiriyoruz. Yani hak sahibine hakkı teslim ediyoruz. Bunu yaparken insanlar; hâkim, savcı, avukat, kamu personeli ayırt etmeksizin bizlere bazen özgürlüklerini, bazen mallarını, bazen haklarını emanet ediyorlar. Emanet Peygamberin sıfatlarından bir tanesidir, yaptığımız görev bu kadar kutsaldır.”dedi.

        2022-2023 Adli Yılı düzenlenen törenle başladı. Yeni adli yılın başlaması dolayısıyla Valilik Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı ve Osmaniye Barosu tarafından çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

        Törenin ardından Valilik Fuaye Alanında düzenlenen Adli Yıl Açılış Kokteyline Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcıları Dr. Ömer Faruk Günay ve Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

        Programda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, ”Şerefli Türk Yargısı’nın mensupları olarak bizler, Anayasanın 9. maddesi uyarınca, her türlü egemenliğin kaynağı olan yüce Türk Milletinden doğrudan aldığımız yargı yetkisini kullanıyoruz. Toplumun huzuru ve refahının en önemli belirleyicilerden olan Yargı yetkisinin kullanımında terazinin ne kadar hassas olduğu malumuzdur. Bu hassasiyet kendisini en çok yargı bağımsızlığı ve yargı tarafsızlığında göstermektedir. Yargı organının yürütme ve yasama organından bağımsız olması halen önemini korumakta ise de artık günümüzde bu anlayış, bağımsızlığın tek unsuru olmaktan çıkmıştır. Günümüzdeki gelişmeler ve sosyal dengeler sosyal medya etkisi olarak adlandırılan durumu yargı bağımsızlığının en önemli unsurlarından biri haline getirmiştir. Sosyal medya ile bağlantılı olarak yazılı ve görsel basının da bu konuda çok ciddi bir işlevi bulunmaktadır. Kamuoyunu ilgilendiren bir dava veya soruşturma hakkında yapılan yanlı ve yanlış sosyal medya paylaşımları ile bununla bağlantılı haberler halkın yargıya güvenini sarsmakta, yargının bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlüğü konusunda kuşkuya neden olmaktadır. Yürütülmekte olan bir dava yahut bir soruşturma hakkında karar vericilerin tarafsızlığına ve adil yargılanma hakkına olumsuz etki edecek haber ve yorumlardan kaçınılmalıdır.”diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, sözlerinin sonunda “Osmaniye ilimizin kıymetli yargı mensuplarına bugün olduğu gibi yarın da cennet vatanımıza fedakârca hizmet etmenin ve toplumun yüksek adalet beklentilerine cevap vermenin haklı gururunu yaşayacağımız bir adli yıl diliyorum.”dedi.

        Daha sonra konuşan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş ise “Yeni Adli Yılın Ülkemiz, Milletimiz, camiamız ve Osmaniye’miz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”diyerek başladığı konuşmasının devamında, “Hakim, Cumhuriyet Savcısı ve Avukat meslektaşlarımın, yargının iş yükü ağır olarak kabul edilse dahi, adalet Devletin temelidir felsefesinden hareketle, hukuk devletinin gereklerini yerine getirmek ve adaletin doğru ve hızlı bir şekilde tecellisi için adalete doğrudan erişim için bütün çabayı gayreti, özveriyi gösterecekleri inancındayım. Adaletle ilgili olarak tüm vatandaşlarımıza kapımızın açık olduğunun bilinmesini isterim.”dedi.

        Programın devamında konuşan Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, “Bizler, hep birlikte hakim, savcı, avukat, adliye çalışanı, kolluk kuvvetleri ve tüm kamu kurumları adalet hizmetini beraber gerçekleştiriyoruz. Yani hak sahibine hakkı teslim ediyoruz. Bunu yaparken insanlar; hâkim, savcı, avukat, kamu personeli ayırt etmeksizin bizlere bazen özgürlüklerini, bazen mallarını, bazen haklarını emanet ediyorlar. Emanet Peygamberin sıfatlarından bir tanesidir, yaptığımız görev bu kadar kutsaldır.”dedi.

        Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Adli Yıl dönemi hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah önümüzdeki dönemde de Osmaniye’mize ve Ülkemize hizmet etmenin gururunu hep birlikte yaşayacağız. Milletimizin güvenliğinin korunması ve Devletimizin güçlü kılınması, siz hukukçularımızın kararlarıyla daha da güçleneceğinin farkındayız. Osmaniye’nin bütün dinamikleri olarak sizlerin yanınızda, sizlerin destekçisi olacağız ve Adalete leke düşürmemek için hepimiz gayret edeceğiz.”dedi. Vali Yılmaz, yeni Adliye Binası konusunda yoğun bir şekilde gayret gösterdiklerini ifade ederek, yer tespitinin yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

        Açılış konuşmalarının ardından kokteylle program sonra erdi.

Valilik basın