Genel

2022-2023 YENİ ADLİ YIL AÇILIŞI SONRASI KOKTEYDE BİR ARAYA GELDİLER

Osmaniye’de 2022 Yılı Adli Yıl Adli Yılının açılışı programı saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı.

Açılış programı sonrası Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Fuaye alanında düzenlenen kokteyle Osmaniye Valisi Dr.Erdinç YILMAZ, Osmaniye Milletvekili Baha ÜNLÜ, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir KARA,  Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan ARISOY, Osmaniye Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat KARAKUŞ, Osmaniye Baro Başkanı İbrahim Halil YAVUZDOĞAN,  Osmaniye Baro Eski Başkanı Av. Dilem AKSOY, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can ALTUNDARAK, İl Emniyet Müdürü Selçuk OKUMUŞ, Osmaniye Adliyesinde görev yapan Hakim ve Savcılar ile Osmaniye Barosuna Kayıtlı Avukatlar,Stajyer Avukatlar ile Osmaniye Adliyesi Personelleri katıldılar.

BAŞSAVCI UYGUR KAAN ARISOY’UN YENİ ADLİ YIL MESAJI

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, 2022-2023 Yeni Adli Yıl Açılışı ile ilgili mesaj yayımladı.

Başsavcı Arısoy mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Şerefli Türk Yargısının mensupları olarak bizler; Anayasa’nın 9. maddesi uyarınca, her türlü egemenliğin kaynağı olan yüce Türk Milleti’nden doğrudan aldığımız yargı yetkisini kullanıyoruz. Toplumun huzuru ve refahının en önemli belirleyicilerden olan Yargı yetkisinin kullanımında terazinin ne kadar hassas olduğu malumunuzdur. Bu hassasiyet kendisini en çok yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığında göstermektedir. Yargı organının yürütme ve yasama organından bağımsız olması halen önemini korumakta ise de artık günümüzde bu anlayış, bağımsızlığın tek unsuru olmaktan çıkmıştır.

Günümüzdeki gelişmeler ve sosyal dengeler, sosyal medya etkisi olarak adlandırılan durumu yargı bağımsızlığının en önemli unsurlarından biri haline getirmiştir. Sosyal medya ile bağlantılı olarak yazılı ve görsel basının da bu konuda çok ciddi bir işlevi bulunmaktadır. Kamuoyunu ilgilendiren bir dava veya soruşturma hakkında yapılan yanlı ve yanlış sosyal medya paylaşımları ile bununla bağlantılı haberler halkın yargıya güvenini sarsmakta, yargının bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlüğü konusunda kuşkuya neden olmaktadır. Yürütülmekte olan dava yahut bir soruşturma hakkında karar vericilerin tarafsızlığına ve adil yargılanma hakkına olumsuz etki edecek haber ve yorumlardan kaçınılmalıdır.

Değerli basın mensuplarımız da bu konuda bizlere yardımcı olmalı, sosyal medyada çığ gibi büyütülen yalan bilgilerin, doğrusunu gösteren resmi açıklamalarımızı halkın bilgisine sunmalıdırlar. Değerli basın mensuplarının bu süreçteki doğru çalışmaları yargının sosyal medyadan bağımsızlığına önemli katkılar sağlayacaktır.

Tabiki bu sürece en önemli katkıyı sağlayacak, yargı süreçleriyle ilgili yalan sosyal medya paylaşımlarının önüne geçebilecek unsurlardan biri de kıymetli avukatlarımızda. Yargının kurucu unsurları arasında olan savunma, yargı sistemimizin başarısı bakımından çok önemli bir işleve sahiptir. Bu nedenle, avukatlık mesleğini icra eden çok değerli avukat meslektaşlarımın taşıdıkları yüksek sorumluluk ve görev bilinci, yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının en önemli teminatlarından biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle Osmaniye ilimizin kıymetli yargı mensuplarına bugün olduğu gibi yarın da cennet vatanımıza fedakârca hizmet etmenin ve toplumun yüksek adalet beklentilerine cevap vermenin haklı gururunu yaşayacağımız bir adli yıl diliyorum. Adaleti tesis etmek, hukukun üstünlüğünü sağlamak ve suçla mücadele için gece gündüz demeden büyük bir fedakârlıkla ve şerefle çalışan Başsavcıvekili, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Hakim, Cumhuriyet Savcısı ve Avukat meslektaşlarıma, yazı işleri müdürü, icra müdürü, katip, mübaşir, memur TÜM adliye personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca bu vesileyle öncelikle Kahraman Ordumuzun tarihe altın harflerle yazdığı 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Türkiye Cumhuriyetini kuran ve bizlere emanet eden istiklal savaşımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum, geçmiş yıllarda kaybettiğimiz fedakâr meslektaşlarımızı, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim KİRAZ başta olmak üzere tüm yargı şehitlerimizi, vatanımızı korumak için can veren güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımızı minnet ve rahmet ile anıyorum.”

HASAN KILIÇ