Genel

AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNDE BAŞARI SEVİNCİ

Kadirli Ahmet Topaloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Erasmus +  bünyesinde yürütülen “Yemeğe Lezzet Katan Tarifler” isimli Avrupa Birliği projesini başarıyla tamamladı.

Projemizin yürütülme sürecinde 4 öğretmen eşliğinde 12 öğrenci,  Almanya’nın Berlin ile İsveç’in Helsingborg şehirlerinde staj eğitimi gördüler.

Öğrenciler, 28 gün boyunca globalleşen dünyada mesleki kariyerlerini daha yüksek yerlere taşıyacak kıymetli tecrübeleri çok genç yaşta edinme fırsatı buldular.

Kadirli Ahmet Topaloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Serdar Sevmez, proje ilgili olarak öğrencilerin yiyecek ve içecek alanında et marinasyonu en doğru şekilde yapılan et pişirme yöntemleri dünyaca kabul görmüş etli yemek tarifleri ve bunların sunumu üzerine eğitim almakla kalmayıp her biri örf ve adetlerimizi, kültürel zenginliklerimizi ve Türk kültürünü en güzel şekilde yansıtan birer kültür elçisi olarak rol aldığını söyledi.

Hem dil  öğrenip hem de kendi değerlerinden ödün vermeden yeni bir kültürün yaşam şekline uyum sağlayan öğrencilerin staj yaptıkları işletmelerden  sertifikalarını ve tavsiye mektuplarını alarak programı başarı ile tamamladıklarını belirterek, “Öğrenmede ihtiyaç, en büyük motivasyon kaynağıdır. Öğrencilerimizin eğitim hayatını verimli hale getirmek için biz eğitimcilerin en büyük görevi ise gelişime ayak uydurup çağın ihtiyaçlarını yerine getirmektir. Bu ve benzeri projelere okul yönetimi olarak değişime her zaman açık olacağız ve eğitim faaliyetlerimizde yer vereceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, muvaffak olan öğrencilerimi ise tebrik ederim.” dedi.           Menderes Özat