Genel

Ayşe Sabancalı’ya Devlet Bahçeli Desteği

Osmaniye’de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) gireceği sırada kimliğini unuttuğu için gözyaşlarına boğulan Ayşe Sabancalı, ailesine ulaşmaya çalışan görevli polislere “Annem de babam da vefat etti” şeklinde verdiği cevapla Türkiye gündemine gelmişti. Yaşanılan üzücü olayın ardından Ayşe Sabancalı’ya sahip çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm eğitim masraflarının karşılanacağı sözünü vermişti. 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayşe Sabancalı, Nevşehir Kapadokya Üniversitesi Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Bölümü’ne yerleşti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kurucusu olduğu Osmaniye Vakfı tarafından yapılan açıklamada Nevşehir Kapadokya Üniversitesi Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümüne yerleşen Ayşe Sabancalı’nın okul yıllık ücretinin yatırıldığı görüşlerine yer verildi.

Vakfın sosyal medya adresinden yapılan açıklamada, “Osmaniye’de üniversite sınavına girişi sırasında gündeme gelen, hem yetim hem de öksüz kızımız Ayşe Sabancalı’nın, devlet ya da vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve bölümde okumak istiyorsa, Vakfımızın Kurucusu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna duyurmuştuk. YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında, Ayşe Sabancalı kızımız, Nevşehir Kapadokya Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, Çocuk Gelişimi Bölümüne kendi isteği ile yerleşmiş olup, okulun yıllık ücreti Vakfımız tarafından yatırılmıştır. Ayrıca eğitim hayatı boyunca evladımızın yanında olmaya devam edeceğiz” denildi.

“Ömür boyu bana sahip çıkacaklarını söylediler”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de kendisine destek vermesinden duygulandığını ifade eden Ayşe Sabancalı, şunları söyledi: “Beni Devlet Bahçeli’nin özel kaleminden aradılar. Eğer devlet üniversitesini kazanırsam Devlet Bahçeli’nin bütün okul masraflarımı karşılayacağını ve burs vereceğini, eğer kazanamazsam da bir vakıf üniversitesine göndereceklerini ve bir ömür boyu bana sahip çıkacaklarını söylediler. Bu çok güzel bir şey. Ben, bu zamana kadar kimseden yardım istemeyen ve tek başıma işlerimi halletmeye çalışan biriydim. Beni bu verilen destek çok duygulandırdı.”

“Her zaman Ayşe’nin yanında olacağız”

Ayşe Sabancalı’ya Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz da sahip çıkmış ve Ayşe’nin her zaman yanında olacaklarını söylemişti.

Ayşe’nin verdiği cevaptan dolayı çok duygulandığını ifade eden Vali Erdinç Yılmaz, “Ben de Ayşe’nin sınava geç kaldığını medyadan öğrendim. Ayşe’nin o günkü davranışı ve verdiği cevaplar bütün Türkiye’yi olduğu gibi tabi bizi de çok duygulandırdı. Biz Ayşe’nin yanındayız her zaman da yanında olacağız. Tabi Ayşe sonuçta sınava girdi, girmeseydi çok üzülürdük. Ayşe davranışıyla çok da örnek bir davranış sergiledi. İnşallah bu şekilde hedefine gidecek.” demişti.

Ali Celal KAYMAK