Genel

“BELMA BELEN’LE GEZİYORUZ” PROGRAMI  ÇEKİMLERİ OSMANIYE’DE BAŞLADI!

Beyaz TV kanalında yayınlanan “Belma Belen’le Geziyoruz” programı için bir dizi hazırlıklar yapılarak Osmaniye’deki çekimlere başlandı.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın öncülüğünde, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun’un destekleriyle Osmaniye ilinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan programın çekimlerinin 2 günden beri devam ettiği ve cumartesi günü de süreceği belirtiliyor.

Osmaniye’nin tarihi, turistik yerleri gezilerek geleneksel el sanatları, yemeği ve kültürel yerleri hakkında bilgilerin alindığı program için

21 Temmuz 2022 tarihinde Osmaniye’nin Kadirli İlçesi ve köyleri gezilerek

Osmaniye Kastabala, Karatepe Kilimleri, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Ahşap Oymacılığı, Ala Cami, Sucuk Ekmek, Kırmıtlı Kuş Cenneti hakkında çekimler yapildı.

22 Temmuz 2022 tarihinde ise Osmaniye Valisi Dr. Erdinç YILMAZ, TV programcısı Belma Belen tarafindan Park Orman İşletmesinde sohbetli bir kahvaltı da sorulan sorulara cevaplar verdi. Ayrica Osmaniye Merkezinde Sefa Şalgam, Bıçakçı Ali Umuş, Osmaniye Kent Müzesi, Osmaniye Fıstık Müzesi ve Simitçi gezildi.

Yöresel Lezzetlerin tanıtıldığı yüksek rakımlı Zorkun Yaylasında, İl Kültür ve Turizm Müdürü

Burhan Torun’la Yayla Turizmi hakkında bir röportaj gercekleştirildi.

23 Temmuz 2022 tarihinde ise Toprakkale Kalesinin gezileceği, Halk Ozanı Şair Hatice ABUL’da türkü söyleyeceği belirtildi.

Düziçi Ellek beldesinde yoğurtlu Kömbe çekildikten sonra yine ayni yörede Sabun Çayı Şelalesi, Haruniye Kaplıcası gezileceği, Düziçi Harun Reşit Kalesinde Aşık Dursun YEŞİLOĞLU türkü söyleyeceği vurgulandı.

Zorkun yaylasında “Zorkun Tava” çekilecek olan programın Beyaz TV’de bir hafta sonra yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Haber merkezi