Genel

Börü II Derece İçin Yola Çıktı

TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları kapsamında 19-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında İzmit Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilecek Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini  temsilen katılacak olan “OKÜ IARES ELECTROMOBILE” takımı, RektörProf. Dr. Turgay Uzun’un da katıldığı son kontrollerin ardından yola çıktı.

“OKÜ IARES ELECTROMOBILE” takımının  danışmanlığını yürüten OKÜ  Enerji, Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, “Yaklaşık 6 ay süren yoğun çalışmanın bir ürünü olan Börü II aracımız yarışma öncesi tüm teknik aşamaları geçerek  Kocaeli’nde yapılacak yarışmaya davet edildi. Bu anlamda aracın oluşumunda her zaman yanımızda yeralan ve bizlere destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Aracı uğurlamaya gelen Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katılmaya hak kazanan “Börü II” isimli elektrikli aracımızın bu yılki yarışlardan dereceyle döneceğine olan inancım tamdır. Aracın oluşumunda yer alan “OKÜ IARES ELECTROMOBILE” takımının  danışmanlığını yürüten Enerji, Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürümüz Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan başta olmak üzere takımda yer alan bütün öğretim elemanı ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

OKÜ basın