Genel

CUMA SAĞIR: “AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,  AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR”

Düziçi  ilçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, Kıymetli Veliler, Bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Mevlana’nın dediği gibi:”Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.” sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duygu çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız” dedi.

Kaymakam Turgay İlhan, İlçemiz Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen İlköğretim Haftası Kutlama Programına katıldı.

Kutlama Programına Kaymakam Turgay İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çakmakcı, Meslek Yüksek Okul Müdürü Selim Serhan Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, kamu kurum ve kuruluşları ilçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan İlköğretim Haftası Kutlama Programı günün anlam ve önemini belirten konuşma, öğrencilerin ilköğretimle ilgili şiirlerini   okumaları ve orotaryo gösterileri ile devam etti. Gösteriyi ilgiyle izleyen Kaymakam Turgay İlhan   çok beğendiğini dile getirerek öğrencileri tebrik etti.

Programda konuşan ilçe milli eğitim müdürü Cuma Sağır, 2022-2023 eğitim öğretim yılında, sizlerle birlikte olmanın, Türkiye’nin    aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum.

Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan yine eğitimdir. Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Kıymetli Veliler,

Bugün, çocuklarınızı okulla buluşturmanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır. Mevlana’nın dediği gibi:”Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir.” sizlerle bizlerin paylaştığı aynı duygu çocuklarımızı güzel bir geleceğe hazırlamaktır. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Eğitim öğretim sürecinde sizlerin de desteklerinizi yanımızda görmekten mutluluk duyarız.

Sevgili Öğrenciler,

Sizlerin de gözlerinde, okula başlamanın heyecanını, sevincini, ışıltısını görüyor, bu ışıltıyı hiç kaybetmemenizi diliyorum. Okul, sizin ikinci eviniz; öğretmen ve arkadaşlarınız ise ikinci ailenizdir. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında da arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle hep birlikte çok güzel bir yıl geçirmenizi ve derslerinizde başarılı olmanızı diliyorum.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Heykeltıraş mermere ne ise öğretmen de çocuğa odur. Sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum.

Düziçi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 94 okulumuzda, 1.449 eğitim çalışanı ve 20.757 öğrencimiz ile ders başı yapmış bulunmaktayız.

 İlçemizde, öğrencilerimizin ders kitapları ve kaynak kitaplar devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde masalarının üzerine konulmuştur.

 2022-2023 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor saygılarımı sunuyorum. Dedi.

Haber merkezi