Genel

DÜNYANIN EN UZUN BESTESİ 50 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

Türkistan edebiyat ve sanat derneği’nin yapımcılığını üstlendiği vatan bestekarı Hanifi Gökhan Yazıcıoğlu’nun kaleme aldığı dünyanın en uzun güftesi ve bestesi 25.000 kıta 100.000 mısra 360 sayfa sayfaların uzunluğu Dubai’de bulunan burç halifan’dan daha uzun,  925 metre uzunluğunda okunması 8 saat 17 saniye süren Dünyanın en uzun bestesi 50 milyon lira  değerinde.

Genel merkezi Osmaniye’de olan Türkistan edebiyat ve sanat derneği’nin yapımcılığını üstlendiği vatan bestekarı Hanifi Gökhan Yazıcıoğlu’nun kaleme aldığı dünyanın en uzun güftesi ve bestesi 25.000 kıta 100.000 mısra 360 sayfa sayfaların uzunluğu Dubai’de bulunan burç Halifan’dan daha uzun, 925 metre uzunluğunda okunması 8 saat 17 saniye süren marş olarak okunması 18 saat 47 saniye süren dünyaya nam salacak eserin maddi değeri 50 milyon lira olarak açıklandı.

Eser hakkında bilgi veren genel başkan Ferhat Er, vatan bestekarının kaleme aldığı bu eserin yapımcılığını yapmak Türkiye ve de dünyada bize düştü, böyle büyük bir projeyi Türkistan edebiyat ve sanat derneği’nin haricinde kimse kaldıramaz. Bizler Dubai konsolosuyla Azerbaycan konsolosuyla Türkiye Cumhurbaşkanımızın danışmanlarıyla iletişime geçerek dünyaya nam salacak bu projeyi gerçekleştireceğiz, Yaşasın Türk İslam ülküsü, yaşasın kültürümüz, yaşasın sanatımız.

 Eseri kaleme alan Hanifi Gökhan Yazıcıoğlu konuyla ilgili olarak “ 4 yıldır gece gündüz çalıştık, çalışmalarımız sonunda akademik anlamda eseri nasıl yazacağımıza karar verdik. Sayın genel başkanın Ferhat Er’in öncülüğünde dünyaya Türk edebiyatının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha anlatacağız. Sayın Genel başkanımıza teşekkür eder, bizleri takip eden takipçilerimizi çok güzel sürprizler bekliyor “dedi.

Dünyanın en uzun güftesi ve bestesi 2023 yılında dünyaya açılacak.

Haber merkezi