Genel

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI VE OYUNCAKLARI FESTİVALİ 21 MAYIS’TA YAPILACAK

Türkiye’de çocuklara yönelik düzenlenen en büyük festivallerinden bir tanesi olan Osmaniye Belediyesi Geleneksel Çocuk Oyunları Oyuncakları festivali başlıyor.

Osmaniye Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivalinin 5’incisi 21 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00 ile 19.00 saatleri arasında Masal Park’ta yapılacak.

Festivalde, Türk Dünyası’nda ve Osmaniye’de geçmişte oynanan ve unutulmaya yüz tutmuş tüm çocuk oyunları, festival kapsamında çocuklarımıza tekrardan hatırlatılarak öğrenmeleri sağlanacak.

MANGALA YARIŞMASI

Osmaniye Belediyesi 5.Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali Kapsamında İlkokullar arası takımların yarışacağı mangala yarışması düzenlenecek.

EKOLOJİK (AHŞAP) OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI YAPILACAK

Osmaniye Belediyesi 5.Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali Kapsamında, ekolojik (ahşap) oyuncak tasarım yarışması yapılacak. Yarışma tek kategoride düzenlenecek ve her yaş grubundan vatandaşlar katılabilecekler.

Katılımcılar Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne en geç 18 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’a kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Katılımcılar yarışma hakkında detaylı bilgi ve şartnameye http://osmaniye-bld.gov.tr/ adresinden ulaşabilecekler.

YAKAN TOP YARIŞMALARI YAPILACAK

Osmaniye Belediyesi 5.Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali Kapsamında, ortaokullar arası yakan top yarışmaları düzenlenecek.

Yakan Top yarışmalarına katılacak okullar Okul Sporları Sistemi üzerinden 12 Mayıs Perşembe gününe kadar başvuru yapabilecekler. Katılımcılar yarışma hakkında detaylı bilgi ve şartnameye http://osmaniye-bld.gov.tr/ adresinden ulaşabilecekler.   

MENDİL KAPMACA YARIŞMASI YAPILACAK

Osmaniye Belediyesi 5.Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali Kapsamında, ilkokullar arası Mendil Kapmaca Yarışması düzenlenecek.

Mendil Kapmaca yarışmalarına katılacak okullar Okul Sporları Sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler. Katılımcılar yarışma hakkında detaylı bilgi ve şartnameye http://osmaniye-bld.gov.tr/ adresinden ulaşabilecekler.   

HASAN KILIÇ