Genel

KADİRLİ’DE DOLU YAĞIŞI SONRASI TARIM  ARAZİLERİNDE HASAR TESPİTİNE BAŞLANDI

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, yaşanan dolu yağışı nedeniyle 4 köyde zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışmasına başlandı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgede incelemelerde bulundu. Çiftçilerle görüşen yetkililer, sorun ve şikayetleri dinledi.

Tozlu Köyü Muhtarı Hasan Uzun, yaptığı açıklamada, etkili olan dolu yağışının, tarım arazilerinde zarara neden olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“ Dolu yağışında Tozlu, Tekeli, Mecidiye ve Kesikkeli köylerimizde yaklaşık 40 bin dekarlık tarım arazisi zarar görmüştür. Mısır, buğday, pamuk, ayçiçeği, yer fıstığı gibi mahsulleri zarar gören çiftçilerimiz zor durumda. Hasar tespit çalışmalarının yapılarak devletimizden ve hükümetimizden çiftçilerimizden destek istiyoruz. Allah’tan gelen bir durum.”

Çiftçilerden Hasan Terkeşli ise aniden başlayan yumurta büyüklüğündeki dolu yağışında 25 küçükbaş hayvanının telef olduğunu, kendini yoldan geçen bir aracın altına saklayarak kurtardığını belirtti.

Çiftçilerden Mahmut Padir de dolu yağışında tarım arazilerindeki mahsullerinin zarar gördüğünü, mazot ve gübre fiyatının pahalı olduğunu anlatarak, devletten destek beklediklerini anlattı.

Tekeli köyü muhtarı Abdullah İnceoğlu ise zirai kredi vadelerinin uzatılması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için destek beklediklerini kaydetti.

Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan da çiftçileri ziyaretinde, geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı arayarak yaşanan afet hakkında bilgi verip destek istedik. Sayın Bakanımız Derya Yanık, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile görüşüp çiftçilerimizin yaralarının sarılması için destek isteyeceğini bizlere ileterek konun takipçisi olacağını söyledi” dedi.     

  MENDERES ÖZAT