Genel

“KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR”

Yetiştirici Hakan Bolatcan ise “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesinden faydalanarak faizsiz 250.000 TL. hayvan alım kredisi kullandığını ve 100 baş Merinos koyunu alımı yaptığını ifade ederek, “Sıfır faizle, 2 yıl ödemesiz ve 5 eşit taksitle kredi aldım. İmkânsızlık içerisindeydik, imkân oldu bize. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”dedi

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç  Yılmaz, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesinden Faydalanan Yetiştiriciyi Ziyaret Ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Valiliği ile T.C. Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında ilimizde yürütülen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesinden faydalanan yetiştirici Hakan Bolatcan’ı Kumarlı Köyündeki çiftliğinde ziyaret etti. Ziyarette İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç de yer aldı.

 “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, Projeyle İlimizde köyden kente göçün azaltılması, küçükbaş hayvancılık yapan işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi, küçükbaş hayvan varlığının arttırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, İlimizdeki yerel koyun ırklarının sayısının arttırılarak bölgesel kalkınmanın sağlanması ve en nihayet yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılması hedeflendiğini söyledi. İl Müdürü İlmeç, proje kapsamında çiftçilerimize 250 Bin Liraya kadar sıfır faizli, 1 ya da 2 yıl ödemesiz, uzun vadeli ödemeli kredi verildiğini belirterek, bu proje ile üreticilerimizin daha kolay bir şekilde faizsiz krediye ulaşmalarının sağlandığını söyledi.

Yetiştirici Hakan Bolatcan ise “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesinden faydalanarak faizsiz 250.000 TL. hayvan alım kredisi kullandığını ve 100 baş Merinos koyunu alımı yaptığını ifade ederek, “Sıfır faizle, 2 yıl ödemesiz ve 5 eşit taksitle kredi aldım. İmkânsızlık içerisindeydik, imkân oldu bize. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.  

        Ziyaretinin ardından konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise “Valiliğimiz ile T.C. Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol kapsamında ilimizde yürütülen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” Projesinin başarılı olduğunu görüyoruz.  Koyun üreticilerimize destek olmak istiyoruz. Bu proje ile koyun varlığımızı 155 Binden 200 Binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Üreticilerimize hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum.”dedi.

Valilik basın