Genel

MİLLETVEKİLİ KAYA: “CUMHURBAŞKANIMIZ İLE AYNI YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Osmaniye Ak Parti Milletvekili 27 Nisan E Muhtırası hakkında basın açıklamasında bulundu. Milletvekili İsmail Kaya yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi:  
   

 Öncelikle bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecemiz mübarek olsun. Şimdiden tüm İslam âleminin bayramını tebrik ediyorum. Demokrasi tarihimizin en karanlık sayfaları darbeler ve darbe teşebbüsleriyle görünür hâle gelen kayıt dışı siyaset dönemleridir. Bunlardan biri de 27 Nisan 2007’de tarihe “e-muhtıra” olarak geçen müdahaledir. Bu teşebbüse öncekilerden farklı olarak siyaset anında hak ettiği cevabı vermiş ve kayıt dışı siyaset zihniyeti karşısında milletle kenetlenmiş  sarsılmaz bir irade bulmuştur. Gerek 27 Nisan e-muhtırasını gerekse daha yakın tarihte ortaya çıkan Gezi olayları ve en sonunda 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü bertaraf eden Türkiye demokrasi tarihinin bu karanlık sayfalarını bir daha açılmamak üzere kapatmıştır. 

Cumhurbaşkanımız , vesayet odaklarına hiçbir zaman fırsat vermediklerini,  milli iradenin üzerinde hiçbir güç tanımadıklarını Aziz Milletimizin desteğini alıp, güvenini kazanan bir siyasi hareket  olduklarını bağnaz zihniyete bildirmiştir. Bu zihniyetin temsilcileri  27 Nisan e-muhtıra olayı ile Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmişine öncülük etmişlerdir.  27 Nisan e-muhtırası , 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi devletin içinde yuvalanıp, kendini milletin üstünde görmüş, akabinde  vesayetçi odaklar, hak ettikleri bir şekilde tarih sahnesine gömülmüştür . Muhtıranın ertesi günü hükûmetimiz tarafından ortaya konan irade çok  önemli ve değerlidir.

 Her türlü vesayet ve darbe girişimine karşı eğilmeden, bükülmeden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aynı yolda yürümeye devam edeceğiz .İfadelerinde bulundu.

HASAN KILIÇ