Genel

Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun, Hemşireler Günü Mesajı

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Hemşireler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Durmuşoğlu mesajında şunları kaydetti; “Sağlık, yaşamımız boyunca sahip olabileceğimiz en değerli ve vazgeçilmez temel ihtiyaçlarımızdan biridir. Sağlık hizmetlerinin, istenen düzeyde, başarılı bir şekilde verilebilmesinde doktorlarımızla birlikte hemşirelerimiz büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde “Önce İnsan” diyerek, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, gayret ve sevgi ile mesleğini icra eden değerli hemşirelerimiz, insan sevgisini esas alan bir yaklaşımla, sağlık hizmetlerinin tüm vatandaşlarımıza kaliteli ve yeterli düzeyde ulaştırılabilmesi için çalışmaktadırlar. Hastalarla, ayırım yapmaksızın; şefkatle, yakından ilgilenen hemşirelerimiz, zor şartlar altında dahi, yurdun her köşesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görevlerini yapmaktadır.

Son iki yılımıza damgasını vuran Korona virüs sürecinde, haftalarca evlerine gidemeyen, çocuklarının yüzünü göremeyen, sevdikleriyle ancak telefon ekranından hasret gideren sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Milletimiz sağlık çalışanlarımızın bu zorlu süreçteki mücadelelerini ve gösterdikleri fedakarlıklarını asla unutmayacak, daima şükranla, minnetle yad edecektir. Bu süreç hepimize kaliteli, yaygın, erişebilir sağlık sistemiyle, güçlü sağlık altyapısına sahip olmanın ehemmiyetini hatırlatmıştır. Son 20 yılda sağlığa yaptığımız yatırımların karşılığını geride bıraktığımız 2 yılda kat be kat fazlasıyla alma imkânı bulduk. Ülkemizin farklı şehirlerinde açtığımız 25 bin 298 yataklı 19 şehir hastanemiz insan hayatının söz konusu olduğu bu kritik dönemde çok önemli roller üstlendi. En son Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramında sağlık çalışanlarımıza yönelik vermiş olduğu müjdeler, sağlık çalışanlarımızın her yanında olduğumuzun bir başka örneğidir.

Sağlık çalışanlarına şiddetini, katalog suç çerçevesine alınarak önüne geçilmesine yönelik düzenleme inşallah bu hafta Gazi Meclisimizde kanunlaşarak, ülkemizin dört bir yanında günün 24 saati vazife başında olan ve sayıları 1.3 milyon kişiye ulaşan sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz sözlerden birini daha gerçekleştirmiş olacağız. Ülkemizdeki her kesim gibi sağlıkçılarımızın da çalışma ortamlarını iyileştirecek, refah seviyelerini yükseltecek, geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak adımlar atmaya devam edeceğiz diyor, sözlerime son verirken, sağlık sistemimizin taşıyıcı sütunları olan hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü kutluyorum.”

Ali Celal KAYMAK