OGC’den Sosyal Güvenlik Haftası Ziyareti
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkan ve yönetimi, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mücahit Çelik’i makamında ziyaret etti.
OGC Başkanı İsrafil Avcı, Başkan Yardımcısı Mustafa Bardak ve Genel Sekreter Ali Celal Kaymak, ziyarette Çelik’e Sosyal Güvenlik Haftası’nın hayırlı olmasını dilediler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mücahit Çelik, “Ziyaretinizden dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi 2006 yılında çıkan 5502 sayılı kanunla Sosyal Güvenlik Kurumu kuruldu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kurulduğu 5502 sayılı kanun 16 Mayıs tarihli olduğu için Mayıs ayının 16’sını içine alan haftayı biz ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutluyoruz. Bu vesileyle hem vatandaşlarımızın hem de kurumumuzun Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutluyorum.
Sosyal Güvenlik Haftası’nın bu yıl on altıncısını kutluyoruz. Bu tür haftalar toplumda farkındalık yaratma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından önem taşımaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunu, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız. Hafta boyunca gelenekselleşen bazı faaliyetlerimizi bu yıl da yapmayı sürdüreceğiz. Paydaşlarımız olan sendikalar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve kamu yöneticilerine ziyaretler gerçekleştireceğiz.
Ulusal ve yerel televizyon kanallarında bu yılın hafta teması olan kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında yaptığımız çalışmalar, sosyal güvenlik kavramı, reformun getirdikleri, 5510 sayılı Kanun ile gelen hak ve yükümlülükler ile yapmakta olduğumuz çalışmaları anlatmak amacıyla çeşitli programlara katılacağız. Yerel yönetimlerle yaptığımız işbirliği ile hafta için hazırladığımız yazılı ve görsel tanıtım ve bilgilendirici materyaller vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Hafta süresince her zaman olduğu gibi en büyük katkıyı yazılı ve görsel basından bekliyoruz. Topluma kazandırılacak her bilinçli vatandaşın kendisi ve topluma sağladığı olumlu katkıda basınımızın önemli payı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle sosyal güvenliğe inanmış bir toplum oluşturma çabalarımıza desteğinizi bekliyoruz. Basınımız her zaman destek verdi, bundan sonra da vereceğine inancım tamdır. Sizler vasıtasıyla basınımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
OGC Başkanı Avcı da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da SGK’ya olan desteklerini devam ettireceklerini bildirdi ve Çelik ile kurum çalışanlarına başarılar diledi.
OGC Basın