Genel

OKÜ’DEN BAHÇE’YE ZİYARET  

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof.Dr. Turgay Uzun, Bahçe ilçesi Yukarı Kardere köyünde ziyaretlerde bulundu.

Beraberinde OKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Coşkun Özalp ile ziyareti gerçekleştiren Rektör Uzun’a, Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin eşlik etti.

Dünyadaki her geçen gün gündeme gelen gıda sıkıntısından dolayı daha çok çalışmaya mecbur olduğumuzu ifade eden Şahin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çalışmak demek; boşa yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur” sözünü hatırlattı ve şöyle konuştu: “Tarımsal üretimin dünyada ve ülkemizde önem kazandığı günlerdeyiz. Bahçe Ziraat Odası Başkanlığı olarak bu önemi ciddi oranda benimseyerek, görev ve çalışma faaliyetlerimizde yer almaktadır. Bu görev bilince ile İlçemiz tarımında var olan potansiyel üretimlerimizi korumak ve geliştirmek adına mücadelemizi vermekteyiz. En büyük mücadelemiz, yaklaşık 15 yıldır ilçemize katma değer yaratan kiraz üretiminin iyileştirilmesi ve pazarlanması konusundadır.Verilen mücadeleyi bilimle buluşturmak talebimizi ve davetimizi kabul ederek, kiraz üretiminin yoğun yapıldığı Yukarı Kardere köyünde; satış stantlarını, çiftçilerimizi, kiraz bahçelerini ve alıcı firmaları ziyaret eden Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Turgay Uzun’a,Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Coşkun Özalp’e ve Bilim Öncüsü misafirlerimizi toprak cömertliği ile karşılayan Yukarı Kardere köyü çiftçilerimize teşekkür ederiz. Bilimle buluşlardan azami ölçüde hepimizin yararlanması dileğiyle.”

HÜMEYRA BÜYÜKYOZGAT