Genel

 “OSMANİYE, BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE  TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARILI BİR İL”

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, bağımlılıkla mücadele konusunda gayretli çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “Gerçekten güzel çalışmalar yapılıyor. Bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Uyuşturucu ile mücadelede nasıl daha başarılı olabileceğimiz hususunda yeni arayışlar içinde olmalı, yeni yöntemler aramalıyız. Bağımlılıkla mücadelede Türkiye genelinde başarılıyız. Ama daha başarılı olmalıyız, en aza indirmeliyiz. Bu noktada da doğru yöntemi iyi bilmemiz gerekiyor.” Dedi.

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Erdinç Yılmaz Başkanlığında Yapıldı

    Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Müftüsü Ali Çakmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

        Toplantının ilk bölümünde İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Psikolog Naci Menet, bağımlılıkla mücadele konusunda 2022 yılının ilk 6 ayında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Sosyal Hizmet Uzmanı Cansu Aslan, YEDAM’ın bağımlılıkla mücadele konusunda yaptığı çalışmaları anlatan bir sunum yaptı. 

        Toplantının devamında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Cenk Ocaktürk, İl Emniyet Müdürlüğü’nün bağımlılıkla mücadele konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

      Toplantının sonunda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, bağımlılıkla mücadele konusunda gayretli çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “Gerçekten güzel çalışmalar yapılıyor. Bu mücadeleyi sürdürmeliyiz. Uyuşturucu ile mücadelede nasıl daha başarılı olabileceğimiz hususunda yeni arayışlar içinde olmalı, yeni yöntemler aramalıyız. Bağımlılıkla mücadelede Türkiye genelinde başarılıyız. Ama daha başarılı olmalıyız, en aza indirmeliyiz. Bu noktada da doğru yöntemi iyi bilmemiz gerekiyor.” diye konuştu. 

Vali Yılmaz sözlerinin devamında bağımlılıkla mücadelenin geleceğimiz için önemini vurgulayarak, “Bu mücadele memleketimiz için, çocuklarımız için, gençliğimiz için, geleceğimiz için gerçekten çok önemli bir mücadele. İnşallah en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.”dedi. Bu mücadelenin hepimizin mücadelesi olduğunu bu nedenle kurumların tüm gayretleri ile çalışmaları gerektiğini ifade eden Vali Yılmaz, “Verdiğiniz mücadele için hepinize çok teşekkür ediyorum. Kurumlarımız arasında iyi bir koordinasyon var. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.

        Toplantı görüş ve önerilerin alınması ile son buldu.

Valilik basın