Genel

OSMANİYE BELEDİYESİ ÜCRETSİZ 13’ÜNCÜ  YAZ SPOR OKULLARI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Osmaniye Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projesi olan 7 – 14 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz düzenlenecek olan Yaz Spor Okullarında, basketbol, futbol, voleybol, çim hokeyi, halk oyunları, badminton, bocce, okçuluk, dart, masa tenisi, akıl zeka oyunları ve izcilik branşlarında eğitimler verilecek.

Osmaniye Belediyesi’nin “Sağlıklı ve eğlenceli bir yaz için” sloganı ile düzenlediği Ücretsiz Yaz Spor Okulları’nın bu yıl 13’üncüsü yapılacak. Yaz Spor Okulları’nın kayıtlarının 5 Temmuz’a kadar devam edeceği bildirildi.

Osmaniye Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projesi olan 7 – 14 yaş arası çocuklara yönelik ücretsiz düzenlenecek olan Yaz Spor Okullarında, basketbol, futbol, voleybol, çim hokeyi, halk oyunları, badminton, bocce, okçuluk, dart, masa tenisi, akıl zeka oyunları ve izcilik branşlarında eğitimler verilecek.

Kayıtlarda öğrencilerden kimlik fotokopisi ve veli imzalı başvuru formu istenilecek. Kayıtlar, belediye girişindeki zemin katta kurulan stantlarda kurs eğitmenleri tarafından yapılacak. 10 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında tek dönem halinde yapılacak 13. Yaz Spor Okullarında, öğrencilere belli noktalardan servis imkânı sağlanacak.

Belediye basın

YAZSPOR OKULLARI

Dr. Öğretim Üyesi Ali GÜREŞ’in konuyla ilgili yazısında bu konuda şu ifadeler kullanıldı:

Havaların ısınması ve eğitim-öğretim döneminin tamamlanması ile birlikte çocuklarımız için yaz tatili süreci başlıyor. Çocuklar için ideal olan, tatil zamanlarını da faydalı ve dinlendirici bir biçimde geçirebilmektir

Özellikle çocukların büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu dönem olarak kabul edilen 0-6 yaş aralığındaki okul öncesi dönem çocukları için yaz spor okulu çok önemli bir fırsattır. Yaz spor okullarında spor aktiviteleri ile desteklenen fiziksel hareket ve oyun, okul öncesi dönemdeki çocukların kişilik gelişimine yardımcı olmakta ve onların özel becerilerinin farkına varmalarını sağlamaktadır. Okul öncesi dönemde, çocukların becerisini artırmak için düzenli bir şekilde aktivite yapmaları tavsiye edilmekte, özellikle başta atletizm, yüzme ve genel jimnastik çalışmaları önerilmektedir.

 Çocuklar grup halinde spor yaparken, grup dinamiğini keşfetmeyi, kuvvetlerini ortaya koyarak başarma duygusunu güçlendirmeyi, fiziksel olarak gelişimleriyle yaşıtlarına göre daha aktif olmayı ve sosyalleşmeyi öğrenirler.

Bunun yanında oyun biçiminde yapılan bu gibi aktivitelerle, çocukların vazgeçilmez ihtiyacı olan oyun oynama ihtiyaçları fiziksel aktiviteyle pekiştirilmiş olmaktadır. Yavaş tempolu koşmak, çeşitli atma ve atlama, yüzme gibi sporlar, çocukların beden gelişimi desteklenmektedir. Ayrıca çocuklar jimnastik ve spor eğitimleri ile sağlıklı yaşamanın önemini anlayıp alışkanlık haline getirebilmektedirler.

Sporun bütünsel etkinliği olan öğretim tarzı, kazanmanın veya kaybetmenin önemini azaltan, bütün çocukların, kendi sosyal ve kişisel gelişimlerine uygun düşen, birçok spora katılmalarına yol açan, onlara zevk veren, başarı duygusu yaratan, aynı zamanda disiplin, işbirliği, hoşgörü, kendi kendini kontrol ve başkasına saygı gibi değerleri özümseten bir öğretimdir. Öğretim deyince, ekseriyetle okul kadroları akla gelir. Okul deyince de gözümüzün önüne şu bildik manzara geliverir: Sınıfa bakan bir öğretmen ve onu oturmuş, dinleyen öğrenciler. Hâlbuki gelişmiş dünyada bugün sınıfların çoğu bundan farklıdır. Öğrenciler öğrenim süreci ile faal bir şekilde bütünleşip, sorumluluk üstlenebilme imkânını bulduklarında, işte o zaman bilgi aktarımının başarı ile gerçekleştiği söylenebilir.

Spor tam bu şartların yerine getirilmesine elverişlidir: fair-play, hoşgörü, takım ruhu gibi değerler hissettirilmeden, dolayısıyla çok etkili biçimde aşılanabilmektedir. 
Yaz spor okulları, genellikle şehirlerde, çalışan anne ve babanın oranının artması ve bu yüzden evde kalan çocuklarla; aile büyükleri, akraba ve komşuların ilgilenememesi sebebiyle tercih ediliyor.

Ailelerin işlerine giderken akıllarının çocuklarında kalmasını istememeleri ve onlar için güvenli bir ortam ihtiyacı duyması ile yaz spor okulları önem kazanıp gündeme gelmiştir. Ancak verilen eğitimler ve yapılan aktivitelerin çocukların davranışlarında, bilgi düzeylerinde en önemlisi de gelişimlerindeki olumlu değişimleri gören aileler, artık çocuklarını bu okullara barınma ihtiyacı ile değil gerçekten gerekli gördüğü için gönderme talebinde bulunmaya başlamışlardır.

Ayrıca yaz spor okulları, uzun bir eğitim-öğretim döneminin ardından öğrenilen bilgilerin eğlenceli bir tatil ortamında tekrarlanıp kalıcı hale getirildiği ve edinilmiş bilgilere yenilerinin eklendiği bir ortam olması sebebiyle, eğitime üç ay kadar uzun bir ara vermek istemeyenler için ideal bir seçim. 

https://www.aydindenge.com.tr/