Genel

Osmaniye’de Hadis-i Şerif Ezberleme Bölge Yarışması Osmaniye’de yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca “2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenen “Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması” bölge finali Osmaniye’de  yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca “2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenen “Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması”nın bölge elemeleri sürüyor.

Bu kapsamda Osmaniye İl Müftülüğü ev sahipliğinde Zafer Camii’nde gerçekleştirilen Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması Bölge Finaline Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Karaman, Mersin ve Kilis illerinin birincileri katıldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç’ın jüri heyetine başkanlık yaptığı yarışmada katılımcıların yarışma sıraları ve sorulacak Hadis-i Şerifler çekilen kura ile belirlendi.

Katılımcıların her birine 10 Hadis-i Şerifin metni ile mealinin sorulduğu yarışma sonunda yapılan değerlendirme neticesinde; Mersin’den Müezzin Kayyım Ekrem Uçar birinci, Karaman’dan İmam Hatip Fatih Gilik ikinci, Osmaniye’den İmam Hatip Hasan Korkmaz ise üçüncü oldu.

KAYNAK: DİYANET HABER