Genel

OSMANİYELİ GEREK, TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU

Osmaniye’mizin uluslararası düzeydeki marka değeri olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hava Tabip Tuğgeneral Prof. Dr. Mustafa Gerek’in ismi Özbekistan’da kurulmakta olan Askeri Tıp Akademisine yaptığı katkı dolayısıyla isminin verilmesi kentimizde mutlulukla karşılandı.

OSMANİYE (OGC BASIN) – Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hava Tabip Tuğgeneral Osmaniyeli Prof. Dr. Mustafa Gerek, bir kez daha hem kentimizi hem de ülkemizi onurlandırdı.
Osmaniyeli hemşerimiz Prof. Dr. Mustafa Gerek, Özbekistan’a kurulmakta olan Askeri Tıp Akademisine yaptığı katkılar nedeniyle isminin verilecek olması hem Osmaniye’mizi, hem de ülkemizi onurlandırması vatandaşlar arasında mutlulukla karşılandı.
Gerek’in isminin böyle önemli bir kuruluşa verilecek olmasının mutluluğunu yaşayan Osmaniyeli vatandaşlar, “Paşamız hem bizleri hem ülkemizi her platformda onurlandırıyor. Biz hemşerimizle gurur duyuyoruz. İnşallah daha iyi yerlerde görürüz. Her makamı hak eden önemli bir devlet adamı” dediler.
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı’nın tebrik telefonu sonrası konuşan Prof. Dr. Mustafa Gerek ise, “Özbekistan’da kurulmakta olan Askeri Tıp Akademisi’ne adımın verileceği bugün Taşkent’te yapılan törende öğrendim. Kendim ve ülkem adına onur duydum. Bu ülkenin askeri sağlık sisteminin kurulmasına bir süredir yaptığım katkılara gösterilen bu alicenap davranış iyiliğin hala karşılık bulduğunu göstermesi bakımından çok değerli idi. Özbek asker hekimlere, Özbekistan Savunma Bakanlığı’na ve Özbekistan devletine çok teşekkür ederim. Adımı aileme, gelecek Türk nesline ve Özbek halkına hatıra bırakmak en büyük nişan ve onur olarak kimliğime eklenmiş bulunmaktadır” dedi.
Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ise şunları söyledi:
“Memleketimizin yetiştirdiği önemli bir isim olan Prof. Dr. Mustafa Gerek paşamız, yerelde olduğu kadar ülke nezdinde de gururumuz olmuştur. Paşamızın bundan sonraki hayatında da başarılarla dolu bir grafiğinin olacağından hiç şüphemiz yoktur. Daha bir çok önemli konularda hem kentimizi hem de ülkemizi gururla temsil edeceğine inancım tamdır. Kendisine meslek hayatında başarılar diliyor, tekrar bizleri gururlandırdığı için şükranlarımı sunuyorum.”
Hemşerimiz Prof. Dr. Mustafa Gerek, 2009 yılı Eylül ayında, Amerikan Kulak Burun Boğaz Baş Boyun Cerrahisi Akademi’nin en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Başkanlık Onur Ödülü”ne layık görülmüştü. OGC BASIN