Genel

Osmaniye’nin Yoğurtlu Kömbe’si COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ ALDI

Osmaniye’ye has yoğurtlu kömbe coğrafi işaret tescili aldı.

Tescil Belgesi Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a takdim edildi. Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Vali Yardımcıları Dr. Ömer Faruk Günay ve Adem Yılmaz, Vali Yardımcısı Vekili Uğur Muzaffer Çam, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Takırtaş, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Gökhan Gök yer aldı.

        Coğrafi Tescil alınma süreci hakkında bilgi veren Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, “Osmaniye’nin yoğurtlu kömbesini ilk kez tattığımda çok beğendim. Yoğurtlu kömbenin Osmaniye’ye has bir yöresel lezzet olduğunu öğrendiğimde, coğrafi işaret almamız gerektiğini düşündüm. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz ve Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odamızla birlikte harekete geçtik, başvurumuzu yaptık. DOĞAKA da teknik destek hazırladı. Coğrafi işaret tescil belgemizi aldık.”dedi.

        Bilgilendirmenin ardından Yoğurtlu Kömbe Coğrafi İşaret Tescil Belgesi, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy tarafından Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a takdim edildi.

        Yoğurtlu kömbenin Osmaniye’deki üreticisi olan Yıldız Küçükkurt ise verdiği bilgilerde yoğurtlu kömbenin yöresel bir tatlı olduğunu ve daha çok Ramazan Bayramlarında yapıldığını ifade ederek, bu tatlının unutulmaması için üretimini yapmaya başladıklarını söyledi. Şehir dışından tadına bakmaya geldiklerini ifade eden Yıldız Küçükkurt, yoğurtlu kömbenin nasıl yapıldığını da anlattı.  

        Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise “Osmaniye yöremizde birçok kömbe çeşidi yapılıyor, bu çeşitler içinde de yoğurtlu kömbe sadece Osmaniye’de yapılıyor. Çok lezzetli, yoğurt ağırlıklı bir tatlı ve aynı zamanda çok hafif ve doğal bir lezzet. İnşallah daha çok tanınıp yaygın hale gelmesini diliyoruz. Yoğurtlu kömbenin coğrafi işaret almasına öncülük eden başta Vali Yardımcımız olmak üzere Osmaniye Ticaret Odası Başkanımıza ve DOĞAKA’ya ve üreticimiz Yıldız Hanıma çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Valilik basın