Genel

PROF.DR. TURGAY UZUN, 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin (OKÜ) bir yıllık faaliyetlerinin yer aldığı katalog yayınlandı.

OKÜ Rektörü Prof.Dr. Turgay Uzun’un bir yıllık görevini tamamlanmasının ardından yayınlanan katalogda Rektör Uzun önsöz olarak şu ifadeleri paylaştı: “Değerli Paydaşlar, Sevgili Öğrenciler, Çok Kıymetli Mesai Arkadaşlarım; Bir yıllık faaliyetlerimizin yer aldığı kataloğumuz vesilesiyle sizleri muhabbetle selamlıyorum. Durağan bir yönetim anlayışı yerine daima tekâmül anlayışıyla; hedeflerini canlı tutan, değişen, sürekli kendini yenileyerek gelişimini sürdüren, asırlarca adının konuşulmasını temenni ettiğimiz ve büyük bir heyecanla bayrağı devraldığımız Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin 14. yılını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hem kurum içi hem kurum dışı tüm paydaşlarımızın ortak gayesi hiç şüphesiz ki üniversitemizi geliştirmek daha ileri noktalara taşımaktır. Bizler de katılımcı, ortak akla önem veren yönetim anlayışımızla, kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışarak, tüm paydaşlarımızla sağlıklı etkileşimi esas alarak üniversitemizi geliştirmek daha ileri noktalara taşımak gayretindeyiz. Toplumun bir ferdi olarak yalnızca kişisel başarılarla ön planda olan bireyler değil; bilimsel bilgi, veri ve ilkeleri önceleyen, sorgulayan, evrensel düşünen, milli ve manevi değerlerine bağlı, medeni ve öncü insanlar yetiştirmek hedefinde olan Üniversitemiz, bünyesinde barındırdığı bölümleri ve eğitim programlarıyla bilim yarışında her zaman önde ve her zaman daha iyi bir konuma sahip olma gayreti içerisindedir. Bu heyecanla, gelişen ve büyüyen Türkiye vizyonuna paralel olarak bilim, teknoloji, üretim ve inovasyon alanında ulusal ve uluslararası koyduğumuz hedefleri gerçekleştirme yolunda güçlü ve emin adımlarla ilerlemekteyiz. Üniversitemiz, dış paydaşlarla tecrübe paylaşımında bulunmayı ve sürdürülebilir işbirliğini önemseyen yönetim anlayışımızla hedeflerimiz doğrultusunda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, topluma hizmet ve fayda sağlama faaliyetlerinde kendini sürekli geliştiren, bu yolda uluslararası Üniversiteler ile ikili iş birliği anlaşmaları yaparak hedefini gerçekleştirmekte ve önemli yol kat ederek uluslararasılaşma politikasını emin adımlarla uygulamaktadır. Bilgiyi faydaya dönüştüren eğitim anlayışıyla öne çıkan Üniversitemizin teknolojik gelişmeleri yakından takip eden araştırma, geliştirme ve uygulamaya dayalı öğrenme ilkesine verdiğimiz önemin öncü örneklerini bu kataloğumuzun içerisinde bulacaksınız. Sadece bununla da kalmayıp birbirinden zengin, birbirinden değerli çalışmalar ve heyecan uyandıran haberleri de keyifle okuyacaksınız.

Değerli OKÜ Ailesi; Koşullar ne olursa olsun önümüzdeki süreçte adından söz ettiren bir üniversite olarak OKÜ’nün daha ileriye gideceğini, siz kıymetli aile üyelerimizin katkılarıyla önemli başarılar elde edeceğimizi geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde gerçekleştirmiş olduğumuz faaliyetlerle ve çalışmalarla ortaya koyduk. Siz değerli çalışanlarımızla birlikte Üniversitemizde aranan niteliklere uygun bireyler yetiştirmeye devam ediyoruz. Bunu gerçekleştirirken ülkemizin kaynaklarını etkin ve verimli kullanıyoruz. Üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her fikre değer veriyor, bu anlamda ülkemizdeki ve şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini alarak daha verimli çalışmalara imza atıyoruz. Üniversitemiz ile eğitim-sanayi iş birliğini güçlendirdiğimiz gibi Türk dünyası ile de güçlü bağlar kuruyoruz. Bu bağlar sayesinde OKÜ, ülkemizin gurur kaynağı üniversitelerden biri olmuştur ve olmaya devam edecektir. Başarı hedef koymakla yakın ilişki içindedir ve hedeflere erişmek yoğun çaba, emek ve özveri ister. Aynı zamanda başarı, değerlere bağlı ve azimli olmayı da gerektirir. Biz Üniversitemizde insan odaklı ve kurum aidiyetini her daim ön planda tutan yönetim anlayışımızla sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle, bölgeden başlayarak, ülke gelişimine katkı sunmayı hedeflendiğimiz projelerimizle, tüm ekibimizle yoğun gayret göstererek çalışmalar yaptık, çalışmalarımıza aynı heyecan ve gayretle devam edeceğiz. Sevgi, saygı ve selamlarımla…”

Katalogda yer alan konular ise şöyle:

İŞ BİRLİKLERİMİZ: Akademik iş birliklerimiz(Uluslararası Akademik İş Birliklerimiz – Ulusal Akademik İş Birliklerimiz), Üniversite – Sanayi İş Birliği,Üniversite – Özel Sektör İş Birliği, Üniversite – Kamu İş Birliği

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM ETKİNLİKLERİMİZ: Düzenlediğimiz Etkinlikler, Katıldığımız Etkinlikler

ÇALIŞMALARIMIZ VE FAALİYETLERİMİZ

BAŞARILARIMIZ

OKÜ’DEN KARELER

Ali Celal KAYMAK