Genel

Rektörümüz, CNN Türk’te Yayınlanan Tercih Zamanı Programına Konuk Oldu

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun,  CNN Türk’te yayınlanan ve Serra Taşkıran Özgür’ün sunduğu Tercih Zamanı programına konuk oldu.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun,  merkez Karacaoğlan Yerleşkesi ve ilçe yerleşkelerimizin imkânlarından,  eğitim öğretim faaliyetlerinden, değişim programlarından,  sportif ve sosyal alanlardan  bahsederek OKÜ’nün engelli dostu, dijital bir Üniversite ve çevreci alt yapısı ile öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olduğundan bahsetti.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “Öğrenci dostu bir Üniversite olarak öğrencilerimizin huzuru, başarısı için devletimizin bize sağladığı bütün imkanları elimizden geldiğince kullanıyoruz.
Osmaniyeli hemşehrilerimizden aldığımız güç ile öğrencilerimizi rahat ettirmek ve onları hayata hazırlamak noktasında bütün imkanlarımızı seferber ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Tüm Üniversite öğrencisi adayı olan öğrencilerimizi Osmaniye’ye, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne davet ediyorum. Tercihlerini yaparken programlarımızı incelesinler, hangi programa ilgi duyuyorlarsa oradaki öğretim elemanlarının CV’lerine baksınlar ve tercihlerini yapsınlar. OKÜ’de okumak isteyen aday öğrencilerimizin üniversitemizden memnun kalacaklarını  düşünüyorum.” dedi.
 
OKÜ’nün  dijital bir üniversite ünvanına sahip olduğunu da belirten Rektörümüz  Prof. Dr. Turgay Uzun. “Biz bu sahip olduğumuz etiketin sorumluluğu ile daha iyisini yapabilmek  için bütün imkanlarımızı ortaya koyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemiz dijital bir Üniversite. Dünya dijital bir Dünya artık. Bunun için gerekli bütün altyapı  çalışmalarımızı güçlendirerek bu dünyaya öğrencilerimizi hazırlamaya çalışıyoruz. Örneğin Kütüphanemizde dijital kaynaklara yer veriyoruz. Bunları sürekli artırıyoruz. Çok sayıda dijital ve elektronik dergi ve kitaba aboneliğimiz ve veritabanlarına aboneliğimiz var. 80 bine yakın basılı kitabımız bulunuyor. Üniversitemizin her alanında güçlü Wi-Fi bağlantısı ve dijital kaynaklara  erişim kolaylığı var. Bu nedenle tercih edilebilirliği yüksek bir Üniversite olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun,  konuşmalarının sonunda tüm öğrenci adaylarını Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ni tercih etmeye davet ettiklerini ifade etti.

OKÜ basın