Genel

TESBİH BAHÇESİ VE ATLAS BIÇAK  MAĞAZASI TÖRENLE AÇILDI

      Kaymakam Aziz Kayabaşı, “Osmanlı döneminde tesbih dükkânlarına ‘Besmeleyle açılır, her gün bizim tezgâhımız, Hazret-i Veysel Karanî pîrimiz üstadımız’ levhaları asılırmış. Biz de Tesbih Bahçesi olarak bu geleneği son zamanlarda gelişen e-ticaret kültürüyle nasıl bir araya getirebiliriz diye, ekip arkadaşlarımızla yola çıktık. İlçemizle ciddi bir şekilde üretimi yapılan sıkma kehribar üretimini hem İlçemizle özdeşleştirmek, hem tanıtıma, hem markalaşmaya, hem de ticarete nasıl dönüştürebiliriz diye bir proje ekibi oluşturduk” dedi.

 Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde  üretimi yapılan tesbihlerin marka bilinirliğini  artırmak, ürünler ile halkımız arasındaki mesafeyi kısaltmak için ilk ‘Tesbih Bahçesi’ mağazası  ve ülkemizde bıçak üretiminde önemli bir marka olan ‘Atlas Bıçak’ mağazası, törenle açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Toprakkale Kaymakamı Ali İhsan Selimoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Müftüsü Ali Çakmak, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Türkmen Belediye Başkanı Veli Fidan, MHP Bahçe İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akkuş, Ak Parti Bahçe İl Genel Meclis Üyesi Ali Kılıç, İlçemiz kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar  katıldı.
        Törende bir konuşma yapan Kaymakam Aziz Kayabaşı, “Osmanlı döneminde tesbih dükkânlarına ‘Besmeleyle açılır, her gün bizim tezgâhımız, Hazret-i Veysel Karanî pîrimiz üstadımız’ levhaları asılırmış. Biz de Tesbih Bahçesi olarak bu geleneği son zamanlarda gelişen e-ticaret kültürüyle nasıl bir araya getirebiliriz diye, ekip arkadaşlarımızla yola çıktık. İlçemizle ciddi bir şekilde üretimi yapılan sıkma kehribar üretimini hem İlçemizle özdeşleştirmek, hem tanıtıma, hem markalaşmaya, hem de ticarete nasıl dönüştürebiliriz diye bir proje ekibi oluşturduk. Bu ekibi oluştururkenki amacımız hem İlçemizle sıkma kehribar tesbih üretimini özdeşleştirmek, hem başta köy okullarımız olmak üzere okullarımızda uygulayacağımız projelere finansman sağlamak, hem de e ticaret kültürünün İlçemizde yerleştirilmesini sağlamaktı.

E ticaret kültürü konusunda nasıl yol alabileceğimizi düşünürken Atlas Bıçak ile tanışmış olduk. Bu vesileyle Atlas Bıçak’ın e ticaret tecrübesinden faydalanarak kamu, özel sektör işbirliğini bir araya getirdik. Bu mağazayı Tesbih Bahçesi ve Atlas Bıçak mağazası olarak açıyoruz. Mağazamızın açılışında bizlere çok yardımcı olan başta Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz olmak üzere, Belediye Başkanımız İbrahim Baz ve Belediye çalışanlarımıza, Hollanda’ya açılmamıza bize yardımcı olan İş Adamı Özgür Çetin’e, mağazasını bize tahsis eden İş Adamı Zübeyir Kılıç ve Tesbih Bahçesi markamızın tanıtımında emeği geçen siz değerli dostlarımıza, çok teşekkür ediyorum.” dedi.
        Törende Tesbih Bahçesi markasının Hollanda’da duyurusunda ve köy okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında çok ciddi katkıları olan İş Adamı Özgür Çetin’e Kaymakam Aziz Kayabaşı, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir Aksoy, Bahçespor Kaptanı Mustafa Aksay ile Tesbih Bahçesi Proje Koordinatörü Halit Aksakal tarafından teşekkür plaketi verildi.
        Tören İl Müftüsü Ali Çakmak’ın yaptığı dua ve sonrasında kesilen kurban ile son buldu.

Kaynak: http://www.bahce.gov.tr/

HASAN KILIÇ