Genel

Türkmen Beldesi’nde Örnek Mezarlık!

Türkmen Beldesi Belediye Başkanı Veli Fidan, ‘Ölüsüne saygısı olmayanın, Dirisine saygısı olmaz’ anlayışıyla, beldede bulunan belde mezarlığında örnek bir çalışma yaparak, belde halkının takdirini topluyor.

Beldenin birçok noktasındaki park, bahçe ve yeşil alanların temizliğini düzenli olarak gerçekleştiren Türkmen Beldesi Belediyesi, beldedeki mezarlıkların da temizliğini ve düzenlemesini aksatmıyor. Mezarlıklarda yürütülen temizlik çalışmaları, Türkmen Belediyesi bünyesinde kurulan ekipler tarafından yürütülüyor. Temizlik çalışmaları kapsamında mezarlıklardaki yol ve yeşil alanlarda bulunan çöp ve diğer malzemeler toplanıyor. Yapılan çalışma ile mezar ziyareti yapan vatandaşların memnuniyeti kazanılıyor.

Belde Mezarlığı’nı gezerek incelemelerde bulunan Başkan Veli Fidan, “Her bayram öncesi ahirete intikal etmiş büyüklerimizi ziyaret etmek gibi güzel bir geleneğimiz var. Bu ziyaretimizi pırıl pırıl, tertemiz bir ortamda yapmak isteriz. Belde Mezarlığı’nı bu düşünceden hareketle tüm hemşehrilerimizin huzurla ziyaretlerini yapabilecekleri bir mezarlık haline getirdik. Yaptığımız hizmetlerin içinde en çok takdir edilenlerin başında mezarlık hizmetleri geliyor. Yürüyüş yollarını yeniden yaptık ve yürüyüş yolları dışındaki alanlara çim ektik ve ağaç diktik. Mezarlığımızı örnek gösterilecek eşi benzeri olmayan bir mezarlık haline getirdik. Hemşehrilerimiz mezarlığa geldiklerinde tertemiz bir mezarlıkla karşılaşacaklar” dedi.

Ali Celal KAYMAK