Genel

VALİ YILMAZ: “KİMSESİZ OLAN, YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARIMIZLA DAHA FAZLA İLGİLENELİM”

Vali Yılmaz, “Mübarek Ramazan ayını yaşıyoruz. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Her zaman yapıyoruz ama bu dönemde ihtiyaç sahibi olan ailelerimize daha yakın duralım, onlara daha çok destek olalım. Kimsesiz olan, yetim ve öksüz çocuklarımızla daha fazla ilgilenelim. Şehit ailelerimizi bu süreçte yalnız bırakmayalım. Bizim el uzatmamız gereken bir vatandaşımız varsa mutlaka bizi haberdar etmelisiniz. Gerçekten ihtiyaç sahibidir, Devlete gelemiyordur ya da bilemiyordur, hastadır, yatalaktır, yaşlıdır, çaresizdir, evsizdir, bizim bu vatandaşlarımıza mutlaka sahip çıkmamız gerekiyor. Bizi bir şekilde mutlaka haberdar edin.”dedi.

Merkeze Bağlı Köy ve Mahalle Muhtarlarımıza Hizmet İçi Eğitim, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın Katılımıyla Düzenlendi

Köy ve Mahalle Muhtarlarına Hizmet İçi Eğitim Semineri, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlendi. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen programa Vali Yılmaz’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İlgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, ”Düzenlemelerin ve yapılan değişikliklerin anlatılması, uygulamanın pratikliğinin öğrenilmesi anlamında hizmet içi eğitimin çok faydalı bilgiler içerdiğini düşünüyorum. Öğreneceğimiz bir şeyler her zaman vardır. Görevimizi doğru yapabilmemiz ve doğru kararlar verebilmemiz için görev ve yetkilerimiz nedir, hangi konular bizim görev alanımıza giriyor, bunları doğru bilmemiz gerekiyor. Bunları doğru bilirsek, hem kolay karar veririz hem de doğru karar veririz. Bu hizmet içi eğitimin faydalı olmasını diliyorum.”dedi. Korona virüsle mücadele sürecinde muhtarlarımızın çok büyük katkısı ve desteği olduğunu söyleyen Vali Yılmaz, muhtarlarımıza katkı ve destekleri için teşekkür etti.

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın daha çok yanında olmamız gerektiğini de vurgulayan Vali Yılmaz, “Mübarek Ramazan ayını yaşıyoruz. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Her zaman yapıyoruz ama bu dönemde ihtiyaç sahibi olan ailelerimize daha yakın duralım, onlara daha çok destek olalım. Kimsesiz olan, yetim ve öksüz çocuklarımızla daha fazla ilgilenelim. Şehit ailelerimizi bu süreçte yalnız bırakmayalım. Bizim el uzatmamız gereken bir vatandaşımız varsa mutlaka bizi haberdar etmelisiniz. Gerçekten ihtiyaç sahibidir, Devlete gelemiyordur ya da bilemiyordur, hastadır, yatalaktır, yaşlıdır, çaresizdir, evsizdir, bizim bu vatandaşlarımıza mutlaka sahip çıkmamız gerekiyor. Bizi bir şekilde mutlaka haberdar edin.”dedi.

Seminerde; Devlet Hiyerarşisinin Tanıtımı, Muhtar Bilgi Sistemi Tanıtımı, Mekânsal Adres Kayıt Sistemi, Muhtarlarca Şüpheli Adres Bildirimi, Metruk Yapı Bildirim Modülü, Muhtarlık Müessesi ve Organları, Muhtarların Görev, Yetki ve Sorumlulukları, Afet Farkındalık Eğitimi konu başlıklarında muhtarlarımız bilgilendirildi.

Valilik basın