Genel

VALİ YILMAZ, ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ İLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, Şehitlerimizin Aileleri ve Gazilerimiz ile İftar Yemeğinde buluştu.

Osmaniye Valiliği tarafından, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz onuruna iftar yemeği düzenlendi. Gala Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcıları Dr. Ömer Faruk Günay ve Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ile aileleri katıldı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, iftar yemeği öncesi tek tek masaları dolaşarak şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve aileleri ile bir süre sohbet etti. İftar programı, Alibeyli Camii Müezzini  Habib Güner tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan duanın ardından ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı. Programın devamında, Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak tarafından şehitlerimiz için dua okudu.

“Şehitlerimizin Emanetine ve Gazilerimize En İyi Şekilde Sahip Çıkmak Bizlerin Boynunun Borcudur”

İftar yemeğinin ardından konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Vatan uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin kıymetli aileleri ve Kahraman Gazilerimiz; Ramazan ayında bir araya gelmek için düzenlediğimiz iftar programımıza hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle yürekten selamlıyorum. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizler, hayatınızdaki en değerliniz evlatlarınızı, eşlerinizi, çocuklarınızı, kardeşlerinizi bu vatan uğruna şehit verdiniz. Bundan daha büyük bir fedakarlık yoktur. Hepsine devlet ve millet olarak şükran borçluyuz. Biliyoruz ki; bu topraklarda özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşıyorsak, her sabah pencereden dışarı baktığımızda güneşin doğuşuna şahitlik edebiliyorsak, bedelini binlerce vatan evladı ödediği içindir. Vatanımızı bir toprak parçası olarak asla göremeyiz. Çünkü Vatan; bütün kutsal değerlerimizin toplandığı yerdir. Geleneklerimizi ve manevi değerlerimizi yaşadığımız, nesilden nesile aktardığımız yuvamızdır. Evlat sevgisi onun kucağında yaşanmış, ilk eğitim onunla başlamış, kutlu zaferler onunla şenlenmiş, ocaklar onun kucağında tütmüş,   acı-tatlı bütün hatıralarımız onunla var olmuştur.   O,  bizim için bir okul,   bir ana, düşmana karşı savunduğumuz bir kale, istirahate çekildiğimiz bir huzur evi gibidir. Minaresine çıkıp ezan okuduğumuz camimiz, mektebine gidip meslek edindiğimiz yuvamız, ağacına çıkıp meyve yediğimiz bahçemiz,   göklere el kaldırıp dua ettiğimiz mabedimiz, kısaca canımızdan çok sevdiğimiz varlığımızdır” dedi.

Vali Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bu mübarek Ramazan ayı vesilesiyle milli ve manevi iklimden aldığımız heyecan ve bereketle şunu ifade etmeyi de bir görev sayıyorum: Sizler bizim başımızın tacısınız, şehitlerimizin emanetine ve gazilerimize en iyi şekilde sahip çıkmak bizlerin boynunun borcudur. Devletimizin tüm imkânlarıyla sizlere en iyi hizmeti verme gayreti içindeyiz. Özellikle de Ramazan ayında sizleri evlerinizde daha sık ziyaret etmeye çalışıyorum. Her türlü ihtiyaçlarınızın karşılanması ve sorunlarınızın giderilmesi hususundaki hassasiyetimi de bilmenizi isterim. Sözlerime son verirken; bütün şehitlerimize Cenâb-ı Hak’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyor; gazilerimizi minnetle anıyorum. Bugün davetimize icabet edip, iftar programımıza katıldığınız için hepinize minnet ve şükranlarımı sunuyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Allah’a emanet olun.”

Valilik Basın