Genel

YAŞLILAR, GEÇMİŞTEN GELECEĞE KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORLAR

Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yılmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Geçmişten günümüze kültür köprüsü vazifesi görerek, geleneksel ve toplumsal değerlerimizi taşıyan, tecrübe ve düşünceleriyle gençlerimize yol gösterici birer ışık olan, kıymetli bir bilgi hazinesi olarak, yaşamları boyunca toplumuna ve milletine hizmet etmiş ve nice vatan evladı yetiştirmiş, başımızın tacı değerli büyüklerimizin “Dünya Yaşlılar Günü’nü” en kalbi duygularımla kutluyorum.

Osmaniye Valiliği olarak yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevimizdir. Üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan büyüklerimizin hayatını kolaylaştırmak adına gerek evde bakım hizmetlerimiz, gerek yaşlı bakım merkezlerimiz ve psikososyal destek alanında yetişmiş uzman kadromuzla ihtiyaçları olan tüm desteği sağlama gayretiyle çalışıyoruz. Çünkü onlar hayattayken kıymetini iyi bilmemiz gerektiğini biliyoruz.

Sözlerime son verirken, bugünlerimizin mimarı olan saygıdeğer büyüklerimizin bu özel ve anlamlı günlerini kutluyor, aileleri ile birlikte yaşama sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diliyor, saygı ve hürmetle ellerinden öpüyorum.”

Ali Celal KAYMAK