Genel

“Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” “YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Osmaniye’de yaya geçidinde yapılan  etkinlikte öğrencilerle birlikte yaya geçidine kırmızı çizgi çeken Vali Dr. Erdinç Yılmaz, daha sonra yaptığı açıklamada, “Bugün öğrencilerimizle birlikte “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” mottosuyla yayalar kırmızı çizgimizdir diyoruz. Yayalarımıza öncelik vermemiz gerekli. Trafik kurallarına uymanın, hayati anlamda önemli olduğunu ve kazaları azalttığını biliyoruz. Bu konuda mücadelemizi sürdürüyoruz. Sürücülerimize mutlaka trafik kurallarına uymaları gerektiğini, emniyet kemerlerini takmalarını, yayalara öncelik vermelerini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Osmaniye’de 81 İlimiz ile Eşzamanlı Olarak “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” Farkındalık Etkinliği Yapıldı

    İçişleri Bakanlığımız tarafından trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkartmak, yayalara öncelik konusunda doğru sürücülük davranışı kazandırmak ve bu bölgelerde yavaşlayarak yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla hayata geçirilen yaya önceliğine yönelik uygulamalar doğrultusunda 81 ilimizle eşzamanlı olarak Osmaniye’de farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Vali Yardımcısı Vekili Uğur Muzaffer Çam, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Can Altundarak, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atilla Yeşilbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve öğrenciler katıldı.   

        Şehit Bekir Evren İmam Hatip Ortaokulu önündeki yaya geçidinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle birlikte yaya geçidine kırmızı çizgi çeken Vali Dr. Erdinç Yılmaz, daha sonra yaptığı açıklamada, “Bugün öğrencilerimizle birlikte “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” mottosuyla yayalar kırmızı çizgimizdir diyoruz. Yayalarımıza öncelik vermemiz gerekli. Trafik kurallarına uymanın, hayati anlamda önemli olduğunu ve kazaları azalttığını biliyoruz. Bu konuda mücadelemizi sürdürüyoruz. Sürücülerimize mutlaka trafik kurallarına uymaları gerektiğini, emniyet kemerlerini takmalarını, yayalara öncelik vermelerini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu çalışmayı yapan İl Emniyet Müdürlüğümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Valilik basın