Genel

YÖK  KURUL TOPLANTISINDA ÜNİVERSİTELERİN DEPREM SONRASI DURUMU GÖRÜŞÜLDÜ

YJÖK Başkanı  Prof. Dr. Erol Özvar,: “Üniversitelerimizde 4 binanın yıkık, 127 binanın ağır hasarlı, 427 binanın orta ve az hasarlı ve 642 binanın hasarsız olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Bölgedeki üniversiteler arasında Adıyaman, Hatay Mustafa Kemal ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitelerinin kampüs yapıları depremden diğer üniversitelerin yapılarına nispetle daha fazla etkilenmiştir” dedi.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir’de düzenlenen Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Türkiye’deki 209 devlet ve vakıf üniversitesinin rektörlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, üniversiteler arasındaki akademik koordinasyon çalışmaları ile ‘Üniversitelerarası Kurul’un gündemine ilişkin konular görüşüldü.

6 Şubat’ta 11 ili etkileyen depremin ardından üniversitelerin durumu hakkında açıklama ve değerlendirme yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bu zorlu zamanlarda depremzedelere, üniversitelerimize ve öğrencilerimize destek olmak için Yükseköğretim Kurulu olarak bir dizi idari tedbir aldık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık” dedi.

Prof. Dr. Erol Özvar, “Yine daha önce ifade ettiğim üzere, alınan kararı nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı, “Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir” dedi.

Kayıtlara göre 11 ilde bulunan 18 üniversitenin yerleşkelerindeki bina hasar durumunu da paylaşan Prof. Dr. Erol Özvar, şöyle devam etti: “4 binanın yıkık, 127 binanın ağır hasarlı, 427 binanın orta ve az hasarlı ve 642 binanın hasarsız olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Bölgedeki üniversiteler arasında Adıyaman, Hatay Mustafa Kemal ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitelerinin kampüs yapıları depremden diğer üniversitelerin yapılarına nispetle daha fazla etkilenmiştir. Bununla birlikte, kampüslerimizin genel olarak şehirdeki diğer birçok kurum binalarına göre nispeten daha iyi durumda olduğunu ifade etmek isterim. Birçok yerde kamu hizmetleri bildiğiniz gibi bu kampüslerimiz aracılığıyla koordine edilmektedir.” dedi.

OKÜ basın