Genel

ARA TATİLDE ÖĞRENCİLERİN ADRESİ “CAMİ” OLDU

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren cami imamı Recep Çeri, mahallesindeki öğrencileri ara tatil dönemlerinde camiye alıştırmak için amacıyla “Ara tatilde Camideyiz” adlı projeyi hayata geçirdi.

Kadirli Miraç Şehit Ömer Kocabaş Cami imamı Recep Çeri, namaz sonrası öğrencilere yönelik camiye ait okuma salonunda satranç, mangala, masa tenisi, dart gibi oyunlar oynatarak ödüllü turnuva düzenliyor. Öğrenciler, camiye gelen yaşlılarla birlikte kitap okuyor.

Çeri, ara tatilde öğrencilere yönelik okuma salonunu sosyal etkinlik alanı olarak düzenlediklerini belirterek, amaçlarının cami alışkanlığı kazandırıp camiyi sevdirmek olduğunu söyledi.

Etkinliklere cami cemaatinin de katılarak destek verdiğini ve birlikte kitap okuduklarını anlatan Çeri, “Ara tatili nedeniyle öğrencilerimize camimize ait okuma salonunda sosyal etkinlik alanı düzenledik. Burada masa tenisi turnuvası, satranç turnuvası, mangala ve dart gibi etkinliklerimiz de var. Zaman zaman kitap okuyoruz. Cami cemaatimizin de katımlıyla etkinliklerde hoşça vakit geçiriyoruz. Cami alışkanlığı kazandırmak ve camiyi sevdirmek amacıyla hazırladığımız etkinlik sonunda ilk üçe giren ve katılan çocuklarımıza çeşitli hediyeler vereceğiz.” dedi.

Camiye gelen öğrencilerden Özgür Benli de “ara tatilde buraya geliyoruz. Harika etkinlikler yapıyoruz. Recep hocamız harika bir ortam hazırladı bize. Çok mutluyum. İnşallah güzel bir ödül kazanırım.” dedi.

Öğrencilerden Hamza Bebek ise “Recep hocamızın ara tatildeki yapmış olduğu etkinlikte satranç oynuyoruz, masa tenisi oynuyoruz, kitap okuyoruz. Ara tatilimizi burada değerli yapmış oluyoruz. Recep hocamıza teşekkür ederiz.” dedi.

Cami cematinden Osman Tamer, “Bizim zamanımızda böyle güzel eğlenceler yoktu. Şimdiki çocuklar daha şanslı burada. Hoş ve güzel vakit geçiriyorlar. Hem arkadaşlarıyla eğleniyorlar hem de bir şeyler öğreniyorlar. Sosyal etkinliklere katılıyorlar.” diye konuştu.

Cami cemaatinden Ali Hayatop ise “Öğrencilerimiz sosyal etkinlikleri yapıyorlar. Biz de namaz çıkışı onları ziyaret ettik. Çok memnun olduk. Böyle güzel etkinlikleri yaptığı için Recep hocaya teşekkür ederiz.” dedi.              MENDERES ÖZAT