Genel

MİLLETVEKİLİ A. ADAYI  BANU BAŞLAMIŞ ASKER : ” OSMANİYE’Yİ HEP BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Mimar ve Mühendisler Grubu Osmaniye Başkanı ve  Osmaniye Kültür Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mimar Berna Banu Başlamış Asker, Yeni Türkiye Yüzyılına yakışacak Osmaniye’sini hep birlikte ayağa kaldırıp, yaşatmak düşüncesinden  hareketle “hizmet yarışında  ben de varım” diyerek  Ak Parti’den Osmaniye Milletvekili aday adayı oldu.

Başvuru dosyasını AK Parti İl Başkanı Seydi GÜLSOY’a sunan  Mimar Berha Banu Başlamış Asker, konuyla ilgili duygularını “ Güzel ülkemin, güzide şehri, Yiğit Osmaniyemiz için, iyi günde, kötü günde yanında olmaya sözümüz var. Anılarımızı birlikte yaşatacağız, yeniden yaralarımızı sarıp, sosyal donatılarıyla, şehrin hafızalarını yeniden yaşatacağız. Afeti derinden yaşayan ve yaralanan şehrimde son hemşerimiz güven içerisinde evine girene kadar, var gücümüzle çalışacağız. Bu şiar ve hissiyatla Yeni Türkiye Yüzyılına yakışacak Osmaniye’sini hep birlikte ayağa kaldırıp, yaşatmak için 28. Dönem Ak Parti Osmaniye Milletvekilliği A. Adaylığı başvurumu yapmış bulunmaktayım. Tüm hemşerilerimin ve dostlarımın destek ve duasına talibim. Çıkmış olduğum bu yolu Rabbim hayr eylesin inşallah.”şeklinde dile getirdi.

MİMAR BERNA BANU BAŞLAMIŞ ASKER’İN ÖZGEÇMİŞİ

Osmaniye’nin tanınmış köklü  sevilen bir ailesine mensup olan Berna Banu BAŞLAMIŞ ASKER , Osmaniye Merkez doğumludur. Lisans eğitimini 1999 yılında Çukurova Üniversitesi Müh. Mim. Fak. Mimarlık Bölümünde bitirdi.

2002 yılında Çukurova Üniversitesi Müh. Mim. Fak. “Osmaniye’de Geleneksel Konut Mimarisi Üzerine İnceleme” konulu tez ile Tezli Yüksek Lisansı tamamladı. 2000 yılından beri kendisine ait olan Başlamışlı Mimarlık firmasında serbest mimar olarak çalışmaktadır.

2010 yılı itibariyle Prestij Mimarlık Mühendislik firmasında resmi Proje Sorumluluğu ve firma ortaklığı yürütmektedir. 2002-2017 yılları arasında Mimarlar Odası Osmaniye Temsilciliği Başkanlığı görevini yürütmüştür. Mimar ve Mühendisler Grubu Osmaniye Başkanlığını yürütmektedir. Osmaniye Kültür Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanlığı görevi yapmaktadır.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Doktora yapmaktadır. Anadolu üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünü 2. Üniversite olarak bitirmiştir. 4 yıllık Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi mezunudur. 2014-2018 yılları arasında Ak Parti Osmaniye İl Sosyal Politikalar Başkanı, İl Başkan Yardımcısı görevini yürütmüştür. Bilirkişilik Uzmanı, EKB Uzmanlığı bulunmaktadır.  2005 Yılı Dünya Gazetesi Bölge Başarılı İş Kadını Ödülü, 2003 Yılı Çukurova Bölgesi Başarılı Mimar Ödülü, 2006 Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülüne layık görülmüştür.

Aynı zamanda Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yürütme Kurulu Üyesidir. Toplumsal konularda ve dezavantajlı kesimlere hitap eden birçok ortak ve bireysel sosyal projeler yürütmektedir. AFAD ve Türk Kızılay resmi gönüllüsüdür. TC Osmaniye Valiliği Vefa Destek Grubu üyesidir. ASKON Anadolu Aslanları İş Adamları Osmaniye başkanlığını yürütmektedir.Evli ve 1 çocuk annesi olan Berna Banu BAŞLAMIŞ ASKER, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

HASAN KILIÇ