Genel

VALİ YILMAZ: “ENVAR-ÜL HAMİT CAMİ ASLINA UYGUN  OLACAK”

Vali  Dr. Erdinç Yılmaz, “Tarihi Envar-ul Hamit Camimiz 6 Şubat depreminde büyük bir zarar gördü, duvarlarında yıkılmalar oldu, minaresinde büyük hasar oluştu. Ama şu anda onarımı devam ediyor. Camimiz aslına uygun olarak inşa edilecek, güçlendirilecek” dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, depremde hasar gören ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı kontrollüğünde restorasyon çalışmaları devam eden Envar-ul Hamit Camiinde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Belediye Başkanı adına Belediye Meclis Üyesi Mehmet Fatih Özdokur da yer aldı.

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Vali Yılmaz, “Tarihi Envar-ul Hamit Camimiz 6 Şubat depreminde büyük bir zarar gördü, duvarlarında yıkılmalar oldu, minaresinde büyük hasar oluştu. Ama şu anda onarımı devam ediyor. Camimiz aslına uygun olarak inşa edilecek, güçlendirilecek. Kıymetli Osmaniyeli hemşehrilerimizin bir an evvel hizmetine sunulması için çalışmalar gayretle devam ediyor.”dedi.  

Valilik basın

ENVAR-ÜL HAMİT CAMİİ

Camii Tarihi özelliğe sahip olan ENVAR-ÜL HAMİT CAMİİ 4000m2 alan üzerine kurulmuştur.

Camii 1890 yılında Hacı Hüseyin Efendi ve Hacı BİCİK Efendi tarafından yaptırılmıştır.

3000 kişi kapasiteli olup,taş duvar,çatı betondan oluşmaktadır.

Camii alanı içerisinde müftülük misafirhanesi ve toplantı salonu, şadırvan, su kuyusu, tuvalet, şehitlik ve tek şerefeli minare vardır. 1930 yılında restoresi yapılmıştır.

Kaynak: https://osmaniye.ktb.gov.tr/