Genel

VALİ YILMAZ: “OSMANİYE’MİZE GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ”

Vali Yılmaz, Şehitler Diyarı Osmaniye’mize en güzel hizmetleri yapma gayretinde olduklarını ifade ederek, “Allah’ın izniyle hep beraber en güzel hizmetleri Osmaniye’mize kazandırmaya devam edeceğiz. Hamdolsun iyi yönetilen bir İl Özel İdaremiz var, iyi de yönetiyoruz, iyi de yönetmeye devam edeceğiz,” dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Genel Meclisinin Nisan ayı Toplantısına katıldı.

 İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun tarafından karşılanan Vali Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, “Seçimden sonra yenilenen Meclisimiz ve İl Özel İdaremizin Osmaniye’ye hizmetimizin en güzel şekilde yapılması dileklerimle hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah çıktığımız bu güzel ve kutlu yolda hepimize güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. “diye konuştu.

Vali Yılmaz sözlerinin devamında, Şehitler Diyarı Osmaniye’mize en güzel hizmetleri yapma gayretinde olduklarını ifade ederek, “Allah’ın izniyle hep beraber en güzel hizmetleri Osmaniye’mize kazandırmaya devam edeceğiz. Hamdolsun iyi yönetilen bir İl Özel İdaremiz var, iyi de yönetiyoruz, iyi de yönetmeye devam edeceğiz, tabii ki sizlerle beraber. Bütün köyler bizim, bütün Osmaniye bizim, en ihtiyacı olandan başlayarak, kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanacağız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hep sizlere kapım açık olacak, çalışmalarınızda yardımcı olacağım. Haklı taleplerinizin yerine gelmesi hususunda imkanlarımız elveriyorsa hiç şüpheniz olmasın arkadaşlar.”dedi.

Valilik basın

İL GENEL MECLİSİNİN GÖREV VE YETKİLERİ :

İl Genel Meclisinin Görev ve Yetkileri Şunlardır;

a) Stratejik plân ile yatırım ve çalışma programlarını, il özel idaresi faaliyetlerini ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve karara bağlamak.

b) Bütçe ve kesin hesabı kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak.

c) Belediye sınırları il sınırı olan Büyükşehir Belediyeleri hariç İl çevre düzeni plânı ile belediye sınırları dışındaki alanların imar plânlarını görüşmek ve karara bağlamak.

d) Borçlanmaya karar vermek.

e) Bütçe içi işletmeler ile Türk Ticaret Kanununa tâbi ortaklıklar kurulmasına veya bu ortaklıklardan ayrılmaya, sermaye artışına ve gayrimenkul yatırım ortaklığı kurulmasına karar vermek.

f) Taşınmaz mal alımına, satımına, trampa edilmesine, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın akar haline getirilmesine izin; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi yirmibeş yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermek.

g) Şartlı bağışları kabul etmek.

h) (İptal: Anayasa Mahkemesinin 18/1/2007 tarihli ve E.:2005/32, K.:2007/3 sayılı Kararı ile.)

i) İl özel idaresi adına imtiyaz verilmesine ve il özel idaresi yatırımlarının yap-işlet veya yap-işlet-devret modeli ile yapılmasına, il özel idaresine ait şirket, işletme ve iştiraklerin özelleştirilmesine karar vermek.

j) Encümen üyeleri ile ihtisas komisyonları üyelerini seçmek.

k) İl özel idaresi tarafından çıkarılacak yönetmelikleri kabul etmek.

l) Norm kadro çerçevesinde il özel idaresinin ve bağlı kuruluşlarının kadrolarının ihdas, iptal ve değiştirilmesine karar vermek.

m) Yurt içindeki ve yurt dışındaki mahallî idareler ve mahallî idare birlikleriyle karşılıklı işbirliği yapılmasına karar vermek.

n) Diğer mahallî idarelerle birlik kurulmasına, kurulmuş birliklere katılmaya veya ayrılmaya karar vermek.

o) İl özel idaresine kanunlarla verilen görev ve hizmetler dışında kalan ve ilgililerin isteğine bağlı hizmetler için uygulanacak ücret tarifesini belirlemek.

Kaynak: http://www.ardahanozelidare.gov.tr/